Kawal internet bawa kekalahan BN

Kawal internet bawa kekalahan BN
Rakyat marhaen
Jan 29, 11
10:06am
Kongsi

17

BN perlu berfikir panjang sebelum berkeras meneruskan usaha mereka untuk mengawal penggunaan internet di kalangan rakyat Malaysia kerana tindakan mereka ini mungkin akan "memakan diri sendiri".

Rakyat pasti bangun menghukum dengan menolak mereka dalam PRU13 nanti apabila kebebasan ini disekat.

Dengan mengawal internet, BN mungkin merasakan rakyat lebih mudah dikawal dan seterusnya mereka dapat menyekat dan mengawal kebangkitan rakyat Malaysia yang semakin cerdik dalam memahami apa itu demokrasi dan keadilan.

Jelas sekali, mengawal internet adalah tindakan terdesak BN yang takut dengan kebangkitan rakyat. Mereka baru sedar bahawa dengan internet, rakyat dapat mengekses segala maklumat yang selama ini tidak didedahkan media arus perdana di Malaysia ini.

Rakyat seharusnya mengambil peluang kebebasan menggunakan internet secara positif untuk menyebarkan segala salah laku dan kezaliman BN selama ini.

Jika rakyat Malaysia masih ragu dengan kuasa sendiri (kuasa rakyat) lihatlah mengapa kerajaan China tidak berani mengehadkan penggunaan internet di negara itu walaupun permainan di internet (permainan curi sayur yang sangat popular di sana).

Rakyat Malaysia harus sedar, dengan adanya kebebasan internet, kita dapat mempertahankan hak-hak utama kita iaitu kebebasan bersuara yang sepatutnya tidak dipandang remeh oleh kerajaan BN.

http://detikdaily.net/v5/modules.php?name=News&file=article&sid=11793
http://www.freemalaysiakini.com/modules.php?name=News&file=article&sid=10214
http://newskini.serveftp.net/cgi-bin/p/news.cgi
http://btsera.blogspot.com/
http://m.malaysiakini.com/letters/154809
http://newskini.serveftp.net/news-07-detik_daily.html

评论

此博客中的热门博文

一起观赏名导制作的福音电影,同时关心祝福“全人”社关需要

我为什么说郑丁贤不懂政治,不会评论

有国才有家---评马华反对独裁政治现象